понеделник, 8 октомври 2012 г.

Републиканския кандидат обвинен за използване на президентски дебат, за да поставяне на неверфни факти във връзка със “зелената” политика на Обама

Корпоративна социална отговорност
Устойчиво развитие

Кампанията на Обама обвини републиканския претендент Мит Ромни за повторно изяваване на нечестност по време на президентския дебат в сряда, който е широко провъзгласен като победа за кандидата на републиканците.
Обвинявайки Ромни на изпълнение, което "е лишено от честност", а не свързано с реални факти, висшите демократи подчертаха как Ромни отрече съществуването на неговите утвърдени планове да прокара данъчни облекчения в размер на $5.

Те също така казаха, че е използвал дискредитирани фигури, за да заяви, че половината от чистите технологични компании, подкрепяни от програмата на президента Обама за гарантиране на заемите, не са успели.
Зелени активисти отговориха гневно на обвинението на Ромни, твърдейки, че, въпреки високият колапс на профила на подкрепяната от правителството слънчева компания Solyndra, официалните данни показват, че степента на неуспех, за получателите на чисти енергийни гаранции по заеми възлиза на 1,4 на сто в края на 2011.
Кампанията на Ромни впоследствие призна, че техният кандидат е объркал цифрите, но зелените групи остават бесни на използването на грешна информация за успеха на програмата на правителството.
Ромни многократно атакува програмите на Обама за чиста енергия по време на дебата, твърдейки, че докато той твърди, че подкрепя чистата енергия, е искал да разшири търсенето на залежи на нефт и природен газ, да изгради на Keystone XL тръбопровод и подобри на инвестиционния климат за въгледобивната промишленост, заявявайки недвусмислено: "Аз харесвам въглища ".
Той също така предполага, че бюджета от $ 90 млрд. за подкрепата на зелените компании, се смалява в сравнение с тези за изкопаеми горива - факт, който яростно е оспорван от компании за чисти технологии, които се позовават на огромните субсидии, които са предадени на въглерод интензивните сектори.