вторник, 17 януари 2012 г.

Глобално партньорство за устойчивост

Отчетността за устойчиво развитие е на дневен ред за много счетоводители в Южна Азия, благодарение на ново партньорство между Глобалната Инициятива за Отчетност (GRI) и Федерацията на Счетоводителите от Южна Азия (SAFA). Двете организации подписаха Меморандум за Разбиране през ноември, очертавайки тяхното бъдещо съдействие, което включва множество серии от семинари. GRI и SAFA подписаха меморандума по време на международната конференция за най-добрите практики и отчитане за устойчиво развитие, който се състоя в Дака.
Конференцията, която е организирана от ICAB, заинтригувала министър-председателя на Бангладеш, заедно с 900 счетоводители. Цитирайки бангладешкия вестник The Daily Star, Халдар, директорът на GRI за Индия, обяснява защо устойчивото развитие е толкова важно: „Ако ще се достига устойчивост, е време отчитането да стане стандартна практика.”, каза тя, допълвайки че ако компаниите и всички други организации следят и отчитат устойчивостта си, те ще имат най-важната информация, нужна на изпълнителните директори за справяне с риска и определяне на възможностите за устойчиво развитие. 
The Global Reporting Initiative работи с много организации по света в мисията си да направи отчетността на корпоративната социална отговорност една стандартна практика. Направата на насоките на GRI достъпни е много важна част от това и GRI’s Certified Software and Tools Program позволява разработчиците на софтуерни инструменти да добавят съдържание от рамката за отчитане на устойчивостта в техните продукти. Чрез партньорствата на GRI със софтуерните разработчици, организацията помага на хиляди други компании по света да ползват основните насоки по такъв начин, че да пасват с техния начин на управление.

Нивото на замърсяване в Хонг Конг достигна рекордна точка

Бъдещето на Хонг Конг като глобален бизнес хъб бе поставено под въпрос, след новините за най-голямите нива на замърсяване на въздуха за 2011 година. Според доклад, увеличаването на замърсяването е довело до променяне на местоположението на много фирми и техните служители от Хонг Конг в Сингапур позовавайки се на загриженост за здравето. Данните, взети от три измервателни станции в Хонг Конг показват че замърсяванията за били над допустимите в повече от 20% от времето.